Over Monique

Over Monique

​Ik ben Monique Overkamp (1980) en ik woon met mijn man en drie kinderen in Duiven.

In mijn vrije tijd werk ik graag in onze moestuin (niets zo leuk als een heerlijke, gezonde maaltijd maken die zo uit de tuin komt!), lees ik inspirerende boeken, maak ik een wandeling of ga ik met mijn gezin op zoek naar geochaches.

​Hormonale klachten

​Na mijn eerste zwangerschap kreeg ik last van hormonale problemen. Ik had veel last van mijn stuitje en op sommige momenten was staan heel vervelend, wachten in de rij voor de kassa was dan bijvoorbeeld een flink probleem. Ook ontlasting ging erg moeizaam. Ik wist niet hoe ik hier iets aan moest doen, ook de huisarts kon mij niet helpen.

​Onverwachte oplossing

​Zo modderde ik een aantal jaren door, al die tijd ging het op en af met mijn klachten. Tot het moment dat ik iets wilde gaan doen aan mijn vermoeidheid, die altijd aanwezig was. Ik had ergens gelezen dat suiker daar de oorzaak van kon zijn. Toen heb ik mijn voorraadkast op zijn kop gezet en alles waar suiker (of een afgeleide daarvan) in zat ging weg. Na een aantal weken merkte ik dat mijn vermoeidheid minder werd. Maar ook mijn hormonale klachten verdwenen!

​Gifstoffen

​Mijn interesse wat gewekt. Wat doet suiker in je lijf dat het zulke gevolgen heeft voor je gezondheid? Ik besloot ook andere 'gifstoffen' uit mijn voeding te weren. Dus lette ik goed op de toevoeging van E-nummers en ging ik biologisch​ eten.

Mijn missie

​Ik voelde dat het mijn missie is om anderen bewust te maken van de invloed van voeding op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ik heb veel gelezen over natuurlijke voeding en een opleiding tot natuurvoedingsadviseur gevolgd. Ik ben klaar om jou te helpen om een gezonder voedingspatroon te ontwikkelen!